tiistai 14. helmikuuta 2012

Matoilla tassutellen - mattojen valintaa perinnetaloon


Unohdetaan hetkeksi perinteiset nukkamatot ja katsotaan, mitä muuta mattomarkkinoilla on tarjolla. Ja paljonkin! Mitä syvemmälle asiaan perehtyy, sen enemmän mattoihin hurahtaa. Tekee mieli valita vähän joka laatua – ja mikä ettei mattoja voisi hankkia runsaalla kädellä. 

Itselläni on käytössä muutama nyrkkisääntö: yhdenlainen kuvio per tila, max. kaksi eri mattolaatua per tila. Kun mattojen sävymaailma on yhtenäinen, voi laatuja olla käytössä useampiakin läpi kodin – ja tuleekin olla käyttötarkoituksesta riippuen

Tässä esittelen teille kokonaisen mattojen perheen, joka kohteeseeni tuli valituksi. Kodin lattiamateriaaleina olivat oleskelutiloissa lankkuparketti konjakinsävyistä lehtikuusta ja keittiössä, eteis- ja pesutiloissa antrasiitinharmaa kivilattia.

Olohuone: EOS-matto puuvillaa/villaa, mustanruskea, saatavana halutussa koossa. (Bellava)

Vaihtoehtona olohuoneeseen edullisempi COOL-matto keinokuitua, mustanruskea. Edellisen tapaan saatavana halutussa koossa. (Bellava)

Olohuoneen yhteydessä olevan ruokailuryhmän alle: Soho-matto sisalia, sävyinä musta/mustanruskea (olohuoneen maton sävyyn), tilattavissa mittojen mukaan. Sama matto halutessa myös keittiöön. (Bellava)

Työ-/askartelutila: ohut Olbia-villamatto, jonka sävyt ja raidat voi valita itse! Tähän kotiin matto teetetään harmaanruskealla pohjalla, jossa vaaleanharmaat viirut noin 30 cm:n välein. (Bellava)

Pojan huone: matto teetetään kuten työtilassa mutta sinisävyisenä. (Bellava)

Eteinen, eteisaula ja pukuhuone: sisalmattojen aatelia - mustanruskea Masai (kolmas ylhäältä) ja samaan sävyyn Boucle (ylinnä). (Bellava)

Vaihtoehtona eteistiloihin ja pukuhuoneeseen Rovera-matto sisalia. Teetetään neliskulmaisena. Mattoon ei tule kanttausta. (Bellava)

Lisäksi suosionsa takuulla saavuttavat ylelliset Nobis-matot istuinalusiksi (halk. noin 50 cm). Pumpulinpehmeää bambua. Sopivat takan edustalle tai tv:n eteen, lastenhuoneeseen tai mihin tahansa oleskelutilaan vaikka isomman maton päälle ilmettä tuomaan.

Seuraavana tulossa: Puuseppä rientää apuun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti