maanantai 23. syyskuuta 2013

Pieni pinkki tupa

Sain edelliskesän lopulla idean muuntaa puuliiterimme lasten leikkikäyttöön. Toiselle puolen pihaa nousi uusi avokatos polttopuiden säilytystä varten, ja vanha puuliiteri koki muodonmuutoksen: harvalautalattian päälle asennettiin uusi lautalattia ja seinät ja katto sävytettiin valkoisiksi. Koolausten väliin asennettiin seinähyllyjä.

Sitten pääsivät 3- ja 7-vuotiaat tytöt hommiin. Kävimme yhdessä Ikeassa lamppu- ja matto-ostoksilla. Sieltä löytyi tyttöjen mielestä ihana pinkki paperivarjostin kattoparruun ripustettavaksi ja pinkkiraidallinen matto. Kangasvalikoimistani he valitsivat Designers Guildin kukkaa seinätauluksi ja sävyiltään tismalleen sopivaa Camengon pienikukallista kangasta sivuverhoon. Hui, henkäisin mielessäni, mutten hennonnut kieltää. Kankaat olivat kieltämättä niin heidän näköisensä, mutta Guildiä leikkitupaan...

Ikean pikkukeittiö oli hankittu jo odottamaan. Sohva rakennettiin pienistä puulavoista ja vaahtomuovipatjasta. Sen päälle löytyi puuvillapeitto Hemtexistä. Tiimarista löytyi pinkkikukallisia ja -raidallisia istuintyynyjä lattiatyynyiksi. Vielä muutama lampaantalja kylmien päivien varalle lattiaa lämmittämään, ja oli valmista.

Kesän mittaan tuvassa vietettiin monia hilpeitä hetkiä kotileikkien merkeissä. Välillä sinne kannettiin korillinen barbeja, välillä tarjottiin kavereille jätskit. Nyt säiden viiletessä on verhot riisuttu ikkunoista ja muitakin tekstiilejä otettu turvaan kosteilta syysilmoilta. Ensi kesänä touhut jatkuvat taas uudella riemulla!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti